Såvejledning til solsikken 'Red Sun'

Såvejledning til solsikken 'Red Sun'

For at dyrke solsikken 'Red Sun' med succes, følg denne trin-for-trin såvejledning. Den vil hjælpe dig med at få de smukke rustrøde blomster op at stå i din have.

1. Vælg det rigtige tidspunkt

Solsikker trives bedst, når de sås direkte i jorden efter den sidste frost. I Danmark er dette typisk fra midten af april til slutningen af maj. Solsikker har brug for en lang, varm vækstsæson for at udvikle sig fuldt ud.

2. Forbered jorden

Vælg et sted i haven, hvor solsikkerne vil modtage mindst 6-8 timer direkte sollys dagligt. Jorden skal være velafdrænet og rig på organisk materiale. Grav jorden godt igennem, fjern sten og ukrudt, og berig jorden med kompost eller anden organisk gødning for at fremme vækst.

3. Så frøene

Lav huller i jorden, der er ca. 1,5-2 cm dybe. Så frøene med en afstand på omkring 30-45 cm mellem hver plante for at give dem plads til at vokse. Dæk frøene med jord, og vand grundigt.

4. Vand og pleje

Solsikker kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder, for at sikre en konstant fugtig jord. Undgå at lade jorden tørre helt ud. Vær dog forsigtig med ikke at overvande, da dette kan skade planterne.

5. Støt planterne

Da 'Red Sun' solsikker kan blive ret høje, kan det være nødvendigt at støtte dem med pæle eller bambusstokke, især hvis de vokser i et område med meget vind.

6. Hold øje med skadedyr og sygdomme

Solsikker kan tiltrække visse skadedyr og være modtagelige for sygdomme. Hold øje med bladlus og meldug, og håndter eventuelle problemer tidligt for at undgå skade på planterne.

7. Nyd dine blomster

'Red Sun' solsikker vil begynde at blomstre fra midten af sommeren og kan fortsætte ind i det tidlige efterår. Blomsterne er fantastiske både i haven og som afskårne blomster indendørs.

Ved at følge disse trin vil du kunne nyde de imponerende 'Red Sun' solsikker i din have, som ikke kun vil tilføje farve og højde, men også understøtte biodiversiteten ved at tiltrække pollinatorer.

Tilbage til blog