Såvejledning til Spansk Marguerit (Dimorphotheca sinuata)

Såvejledning til Spansk Marguerit (Dimorphotheca sinuata)

Spansk Marguerit (Dimorphotheca sinuata), også kendt som Kap-marguerit, er en farverig og solglad plante, der tilfører liv og skønhed til enhver have med sine strålende blomster. Den er ideel til krukker, altankasser og som en del af blomsterbede. Her er en komplet såvejledning til dyrkning af Spansk Marguerit:

Spansk Marguerit er en årlig plante, der trives i fuld sol og godt drænet jord. Den blomstrer med en rigdom af farver fra hvid over pink til dyb orange. Denne plante er især værdsat for sin lange blomstringsperiode, der ofte strækker sig fra det tidlige forår til efteråret.

Såvejledning

 1. Forberedelse af jorden:

  • Vælg et solrigt sted, da Spansk Marguerit elsker sol. Sørg for, at jorden er veldrænet og fri for ukrudt.
  • Forbedr jordens kvalitet ved at blande kompost eller andet organisk materiale i, hvilket vil hjælpe med at sikre næringsstoffer og god dræning.
 2. Såning:

  • Frø af Spansk Marguerit kan sås direkte i haven, når risikoen for frost er overstået, eller forspires indendørs 6-8 uger før sidste forventede frost.
  • Så frøene let på jordoverfladen og dæk dem med et tyndt lag jord eller sand. Frøene har brug for lys for at spire, så dæk dem ikke for meget.
  • Hold jorden fugtig, men ikke våd, indtil spiringen, som normalt sker inden for 7-14 dage ved en temperatur på 18-24°C.
 3. Pleje:

  • Vand regelmæssigt, men lad jorden tørre en smule ud mellem vandingerne. Overvanding skal undgås.
  • Tilfør en universalgødning med jævne mellemrum for at fremme vækst og blomstring.
  • Fjern visne blomster løbende for at fremme ny blomstring og forhindre selvsåning, hvis dette ikke ønskes.
 4. Placering og transplantation:

  • Når planterne er store nok til at håndtere, og al risiko for frost er væk, kan de transplanteres ud i haven eller i krukker. Sørg for at give dem nok plads til vækst, typisk 20-30 cm mellem hver plante.
 5. Blomstring:

  • Spansk Marguerit begynder at blomstre i det tidlige forår og fortsætter gennem sommeren, nogle gange ind i efteråret, afhængigt af klimaet og plejen.

Spansk Marguerit er tørketålende og egner sig derfor godt til områder, hvor sommeren kan blive meget tør. Denne plante er en fremragende valg for haveejere, der ønsker en lav vedligeholdelsesplante, der tilbyder langvarig skønhed og farve. Ud over at være smuk i haven, er Spansk Marguerit også velegnet til snitblomster, hvilket bringer dens farverige glæde indenfor.

Tilbage til blog