Hvad skal du gøre i haven i juni

Hvad skal du gøre i haven i juni

Hvad skal du gøre i haven i juni

Kære haveentusiast,

Juni er en vidunderlig tid i haven, hvor blomsterne virkelig begynder at vise deres skønhed. Her er nogle tips til, hvad du kan gøre i haven denne måned med fokus på blomster, såning og spiring af blomsterfrø.

1. Vand regelmæssigt

Med de stigende temperaturer er det vigtigt at holde jorden fugtig, især for de nye frø og spirer. Vand grundigt tidligt om morgenen eller sent om aftenen for at minimere fordampning og sikre, at vandet når rødderne.

2. Så sommerblomster

Juni er perfekt til at så sommerblomster direkte i haven. Prøv at så blomsterfrø som morgenfrue, solsikke og kornblomst. Disse blomster vil bringe farve og liv til dine bede og tiltrække nyttige insekter.

3. Spiring af frø

Hvis du har sået frø indendørs tidligere på året, er det nu tid til at plante de unge planter ud i haven. Sørg for at hærde dem af ved at sætte dem ud i skyggen i nogle timer hver dag over en uge, inden de plantes ud permanent.

4. Pleje af stauder

Forlæng blomstringsperioden for dine stauder ved at klippe visne blomsterhoveder af. Dette gælder især for flerårige blomster som lavendel og storkenæb. Ved at fjerne de visne hoveder fremmer du ny vækst og kan nyde blomsterne længere.

5. Bekæmp ukrudt

Ukrudtet trives desværre også i juni. Det er en god idé at bruge lidt tid på at fjerne ukrudt regelmæssigt. Dette forhindrer dem i at tage næringsstoffer fra dine blomster og hjælper med at holde haven ryddelig.

6. Gødning af blomsterbede

Efterhånden som planterne vokser, kan de have brug for ekstra næring. Brug en passende gødning til dine blomsterbede for at sikre, at de får de nødvendige næringsstoffer til at vokse stærkt og sundt.

7. Beskyt dine planter

Hold øje med skadedyr som bladlus og snegle, der kan skade dine blomster. Brug økologiske metoder til at bekæmpe dem, som at sprøjte med sæbevand eller bruge sneglefælder.

8. Høst tidlige blomster

Hvis du har plantet tidlige blomsterfrø, er det nu tid til at høste og nyde de første blomster. Sørg for at plukke dem regelmæssigt for at fremme ny vækst og længere blomstring.

9. Lav kompost

Sommerens havearbejde genererer en del haveaffald, som kan omdannes til kompost. Brug afklip, visne blomster og grøntsagsaffald til at skabe en næringsrig kompost, der kan bruges i haven senere.

10. Nyd blomsterne

Sidst, men ikke mindst, husk at tage dig tid til at nyde dine blomster. Juni er en måned, hvor haven står i fuldt flor, og det er det perfekte tidspunkt at nyde de smukke resultater af dit arbejde.

Vi håber, at disse tips hjælper dig med at få mest muligt ud af din blomsterhave i juni. Husk, at haven er et sted for både arbejde og afslapning – nyd processen og de farverige blomster, du har plantet.

God fornøjelse med havearbejdet!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.